Wat is een zero-day exploit en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

Een zero-day exploit is een kwetsbaarheid in software of hardware die door cybercriminelen kan worden misbruikt voordat de fabrikant van de software of hardware deze kwetsbaarheid heeft opgelost. Deze kwetsbaarheden worden genoemd “zero-day” omdat er geen tijd is verstreken tussen het moment dat de kwetsbaarheid is ontdekt en het moment dat een patch beschikbaar is.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen zero-day exploits:

  1. Houd uw software up-to-date: Houd uw software up-to-date, inclusief besturingssysteem, browser en andere programma’s.
  2. Gebruik anti-malware software: Installeer anti-malware software op uw computer en zorg dat deze altijd up-to-date is.
  3. Beperk toegang tot uw netwerk: Beperk toegang tot uw netwerk voor onbekende apparaten of gebruikers.
  4. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van zero-day exploits en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.
  5. Gebruik een firewall: Gebruik een firewall om ongeoorloofde toegang tot uw netwerk te blokkeren.
  6. Gebruik intrusion detection system: Gebruik van intrusion detection systemen (IDS) om verdachte activiteiten te detect

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: