Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is een zero-day exploit en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

Een zero-day exploit is een kwetsbaarheid in software of hardware die door cybercriminelen kan worden misbruikt voordat de fabrikant van de software of hardware deze kwetsbaarheid heeft opgelost. Deze kwetsbaarheden worden genoemd “zero-day” omdat er geen tijd is verstreken tussen het moment dat de kwetsbaarheid is ontdekt en het moment dat een patch beschikbaar is.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen zero-day exploits:

  1. Houd uw software up-to-date: Houd uw software up-to-date, inclusief besturingssysteem, browser en andere programma’s.
  2. Gebruik anti-malware software: Installeer anti-malware software op uw computer en zorg dat deze altijd up-to-date is.
  3. Beperk toegang tot uw netwerk: Beperk toegang tot uw netwerk voor onbekende apparaten of gebruikers.
  4. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van zero-day exploits en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.
  5. Gebruik een firewall: Gebruik een firewall om ongeoorloofde toegang tot uw netwerk te blokkeren.
  6. Gebruik intrusion detection system: Gebruik van intrusion detection systemen (IDS) om verdachte activiteiten te detect

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.