Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is een Ransomware-aanval en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

Ransomware is een type malware die uw bestanden versleutelt en eist dat u een losgeld betaalt om de bestanden te ontgrendelen. Deze aanvallen komen vaak binnen via phishing e-mails, onveilige downloads of kwetsbare software.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen Ransomware-aanvallen:

  1. Gebruik anti-malware software: Installeer anti-malware software op uw computer en zorg dat deze altijd up-to-date is.
  2. Maak regelmatig back-ups: Maak regelmatig back-ups van uw bestanden op een externe harde schijf of in de cloud.
  3. Wees wantrouwig tegenover verdachte e-mails: Wees wantrouwig tegenover e-mails van onbekende afzenders of e-mails die vragen om persoonlijke informatie.
  4. Houd uw software up-to-date: Houd uw software up-to-date, inclusief besturingssysteem, browser en andere programma’s.
  5. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van Ransomware-aanvallen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.
  6. Beperk toegang tot uw netwerk: Beperk toegang tot uw netwerk voor onbekende apparaten of gebruikers.

Houd er rekening mee dat zelfs als u deze stappen volgt, er geen garantie bestaat dat u nooit te maken zult krijgen met een Ransomware-aanval. Door regelmatig back-ups te maken en deze op een veilige plaats op te slaan, kunt u echter snel uw bestanden herstellen in geval van een aanval.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.