Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is een firewall en hoe beschermt deze mijn netwerk?

Een firewall is een beveiligingssysteem dat netwerkverkeer filtreert en regelt. Het is ontworpen om ongeoorloofde toegang tot een privénetwerk te voorkomen en de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen. Er zijn twee soorten firewalls die veel gebruikt worden: netwerkfirewalls en host-based firewalls. Netwerk firewalls worden gebruikt op netwerkranden en filteren verkeer tussen verschillende netwerken. Host-based firewalls worden geïnstalleerd op individuele hosts en filteren verkeer tussen het host-systeem en andere systemen.

Firewalls werken door het implementeren van regels voor het verkeer dat wordt toegelaten of geweigerd. Deze regels worden vaak gebaseerd op criteria zoals IP-adres, poortnummer en protocol. Firewalls kunnen ook geavanceerde functies zoals VPN-ondersteuning, intrusion detection en prevention, en gegevens-encryptie bieden.

In samenvatting beschermt een firewall een netwerk door verkeer te filteren en te regelen, en beperkt zo ongeautoriseerde toegang tot een privénetwerk en beschermt de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.