Wat is een firewall en hoe beschermt deze mijn netwerk?

Een firewall is een beveiligingssysteem dat netwerkverkeer filtreert en regelt. Het is ontworpen om ongeoorloofde toegang tot een privénetwerk te voorkomen en de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen. Er zijn twee soorten firewalls die veel gebruikt worden: netwerkfirewalls en host-based firewalls. Netwerk firewalls worden gebruikt op netwerkranden en filteren verkeer tussen verschillende netwerken. Host-based firewalls worden geïnstalleerd op individuele hosts en filteren verkeer tussen het host-systeem en andere systemen.

Firewalls werken door het implementeren van regels voor het verkeer dat wordt toegelaten of geweigerd. Deze regels worden vaak gebaseerd op criteria zoals IP-adres, poortnummer en protocol. Firewalls kunnen ook geavanceerde functies zoals VPN-ondersteuning, intrusion detection en prevention, en gegevens-encryptie bieden.

In samenvatting beschermt een firewall een netwerk door verkeer te filteren en te regelen, en beperkt zo ongeautoriseerde toegang tot een privénetwerk en beschermt de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: