Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

Een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval is een type cyberaanval waarbij een aanvaller een groot aantal verzoeken naar een server stuurt met als doel de server te overbelasten en zo de dienstverlening te onderbreken. Dit kan leiden tot onbeschikbaarheid van een website of een andere online dienst.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen DDoS-aanvallen:

  1. Gebruik een DDoS-beveiligingsdienst: Gebruik een DDoS-beveiligingsdienst om verkeer van ongeoorloofde bronnen te blokkeren.
  2. Beperk toegang tot uw netwerk: Beperk toegang tot uw netwerk voor onbekende apparaten of gebruikers.
  3. Maak regelmatig back-ups: Maak regelmatig back-ups van uw bestanden op een externe harde schijf of in de cloud.
  4. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van DDoS-aanvallen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.
  5. Monitor uw netwerk: Monitor uw netwerk regelmatig op verdachte activiteiten.
  6. Scaling up capaciteit: Overweeg om de capaciteit van uw netwerk en servers te verhogen om beter bestand te zijn tegen DDoS aanvallen

Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uzelf beschermen tegen DDoS-aanvallen en voorkomen dat uw website of andere online diensten onbeschikbaar worden. Houd er wel rekening mee dat DDoS-aanvallen steeds geavanceerder worden, dus het is aan te raden om regelmatig uw beveiligingsmaatregelen te evalueren en te updaten.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.