Wat is een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

Een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval is een type cyberaanval waarbij een aanvaller een groot aantal verzoeken naar een server stuurt met als doel de server te overbelasten en zo de dienstverlening te onderbreken. Dit kan leiden tot onbeschikbaarheid van een website of een andere online dienst.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen DDoS-aanvallen:

  1. Gebruik een DDoS-beveiligingsdienst: Gebruik een DDoS-beveiligingsdienst om verkeer van ongeoorloofde bronnen te blokkeren.
  2. Beperk toegang tot uw netwerk: Beperk toegang tot uw netwerk voor onbekende apparaten of gebruikers.
  3. Maak regelmatig back-ups: Maak regelmatig back-ups van uw bestanden op een externe harde schijf of in de cloud.
  4. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van DDoS-aanvallen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.
  5. Monitor uw netwerk: Monitor uw netwerk regelmatig op verdachte activiteiten.
  6. Scaling up capaciteit: Overweeg om de capaciteit van uw netwerk en servers te verhogen om beter bestand te zijn tegen DDoS aanvallen

Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uzelf beschermen tegen DDoS-aanvallen en voorkomen dat uw website of andere online diensten onbeschikbaar worden. Houd er wel rekening mee dat DDoS-aanvallen steeds geavanceerder worden, dus het is aan te raden om regelmatig uw beveiligingsmaatregelen te evalueren en te updaten.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: