Wat is een DDoS-aanval en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een type cyberaanval waarbij een groot aantal verkeersbronnen wordt gebruikt om een specifieke website of server te overbelasten, waardoor deze niet meer toegankelijk is voor legitieme gebruikers. Dit wordt gedaan door middel van het verzenden van een overmatige hoeveelheid verkeer naar de server.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen DDoS-aanvallen:

  1. Gebruik een DDoS-beveiligingsservice: Er zijn DDoS-beveiligingsservices beschikbaar die u kunt gebruiken om uw website of server te beschermen tegen DDoS-aanvallen.
  2. Beperk de capaciteit van uw server: Door de capaciteit van uw server te beperken, kan een DDoS-aanval minder effect hebben.
  3. Gebruik redundante infrastructuur: Door gebruik te maken van redundante infrastructuur, zoals meerdere servers of netwerken, kan een DDoS-aanval worden omzeild.
  4. Monitor uw netwerkverkeer: Door uw netwerkverkeer te monitoren, kunt
  5. u verdachte activiteiten detecteren en snel reageren op een DDoS-aanval.
  6. Blokkeer verkeer van bekende aanvallers: Door verkeer van bekende aanvallers te blokkeren, kunt u de impact van een DDoS-aanval verminderen.
  7. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van DDoS-aanvallen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.
  8. Houd er rekening mee dat DDoS-aanvallen steeds geavanceerder worden en het is moeilijk om 100% bescherming te bieden tegen deze aanvallen. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u echter de impact van een DDoS-aanval verminderen en sneller reageren op een aanval.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: