Hoe kunnen bedrijven hun netwerk beveiligen tegen cyberaanvallen?

Er zijn een aantal stappen die bedrijven kunnen nemen om hun netwerk te beveiligen tegen cyberaanvallen:

  • Beveiligingssoftware installeren: Bedrijven kunnen software installeren die is ontworpen om cyberaanvallen te detecteren en te blokkeren, zoals antivirus- en firewallsoftware.
  • Beveiliging van netwerken: Bedrijven kunnen maatregelen nemen om hun netwerk te beveiligen, zoals het gebruik van een firewall, VPN’s (virtuele privénetwerken) en het beperken van toegang tot het netwerk.
  • Beveiliging van systemen: Bedrijven kunnen maatregelen nemen om de systemen op hun netwerk te beveiligen, zoals het installeren van beveiligingsupdates, het beperken van rechten voor gebruikers en het gebruik van multifactor authenticatie.
  • Beveiliging van gegevens: Bedrijven kunnen maatregelen nemen om de gegevens op hun netwerk te beveiligen, zoals het gebruik van encryptie, het regelmatig maken van backups en het beveiligen van gegevens die in de cloud worden opgeslagen.
  • Opleiding van medewerkers: Bedrijven kunnen hun medewerkers opleiden om cyberrisico’s te herkennen en te vermijden, bijvoorbeeld door het geven van trainingen over phishing, social engineering, het veilig gebruik van wachtwoorden en het veilig gebruik van het internet.

Bedrijven moeten begrijpen dat cyber security een continue proces is en dat ze regelmatig moeten evalueren en aanpassen van hun beveiligingsmaatregelen om zich aan te passen aan de veranderende bedreigingen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: