Hoe kan ik zorgen dat mijn bedrijfsgegevens beschermd zijn als ik samenwerk met derden?

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsgegevens beschermd zijn als u samenwerkt met derden:

  1. Gebruik van een beveiligde verbinding: Zorg ervoor dat u altijd een beveiligde verbinding gebruikt wanneer u gegevens met derden deelt, zoals via een Virtual Private Network (VPN) of een beveiligde cloudopslagdienst.
  2. Gebruik van encryptie: Gebruik encryptie om uw gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, zowel tijdens de overdracht als tijdens de opslag.
  3. Beveiligde authenticatie: Zorg ervoor dat alleen gemachtigde personen toegang hebben tot uw gegevens door het gebruik van beveiligde authenticatie, zoals tweestapsverificatie of multifactor authenticatie.
  4. Beperk de toegang tot gegevens: Beperk de toegang tot uw gegevens tot alleen degenen die het nodig hebben voor hun werkzaamheden.
  5. Zorg voor een goede afspraken met de derde partijen: Maak duidelijke afspraken met de derde partijen waarmee u samenwerkt over hoe uw gegevens beschermd moeten worden en hoe deze partijen deze bescherming moeten garanderen.
  6. Maak een incident response plan: Maak een incident response plan voor het geval er iets misgaat met de gegevens die u met derden deelt.
  7. Monitor regelmatig: Monitor regelmatig de activiteiten van derde partijen die toegang hebben tot uw gegevens om er zeker van te zijn dat deze gegevens nog steeds veilig zijn.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: