Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kan ik zorgen dat mijn backups veilig zijn?

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw backups veilig zijn:

  1. Gebruik de 3-2-1 backup principe: Dit houdt in dat u minstens drie kopieën van uw data heeft, op twee verschillende media, waarvan minstens één kopie op een externe locatie is opgeslagen. Dit voorkomt dat u al uw backups verliest als er bijvoorbeeld een brand of andere ramp plaatsvindt.
  2. Gebruik de 3-2-1-1-0 backup principe: Dit houdt in dat u minstens drie kopieën van uw data heeft, op twee verschillende media, waarvan minstens één kopie in de cloud is opgeslagen, één kopie in een andere regio of land en geen kopie op dezelfde locatie als waar uw data origineel staat. Dit voorkomt dat u al uw backups verliest als er bijvoorbeeld een brand of andere ramp plaatsvindt.
  3. Encryptie: Gebruik encryptie om uw backups te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.
  4. Test uw backups: Test regelmatig uw backups om er zeker van te zijn dat deze werken en dat de data die erin staat nog steeds bruikbaar is.
  5. Beveilig uw backups: Beveilig uw backups met een wachtwoord of een andere vorm van authenticatie om te voorkomen dat anderen er toegang toe krijgen.
  6. Update regelmatig uw back-up systeem: Zorg ervoor dat uw back-up systeem up-to-date is met de laatste beveiligingsupdates en patches
  7. Gebruik een automatisering van backups: Gebruik een automatisering van backups zodat u zeker weet dat uw data regelmatig wordt gedraaid, zonder dat u hier zelf aan hoeft te denken.
  8. Gebruik een betrouwbare back-up oplossing: Gebruik een betrouwbare back-up oplossing van een gerenommeerde leverancier, die regelmatig wordt onderhouden en geüpdatet. Dit voorkomt problemen met de back-up zelf en geeft u de zekerheid dat uw data veilig is opgeslagen.
  9. Beveilig uw back-up locatie: Beveilig de locatie waar uw backups worden opgeslagen, zodat alleen gemachtigde personen er toegang toe hebben.
  10. Maak regelmatig een disaster recovery plan: Maak een disaster recovery plan zodat u weet hoe u uw data kunt herstellen als er iets misgaat.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.