Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn wachtwoorden veilig zijn?

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw wachtwoorden veilig zijn:

  1. Gebruik sterk wachtwoorden: Gebruik lange wachtwoorden met een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd het gebruik van persoonlijke informatie of gemakkelijk te raden woorden.
  2. Gebruik unieke wachtwoorden: Gebruik voor elk account een uniek wachtwoord. Dit maakt het moeilijker voor cybercriminelen om toegang te krijgen tot uw accounts als ze een wachtwoord weten te achterhalen.
  3. Gebruik een wachtwoordbeheerder: Gebruik een wachtwoordbeheerder om uw wachtwoorden op te slaan en te genereren. Dit maakt het gemakkelijker om unieke, sterk wachtwoorden te gebruiken voor elk account.
  4. Verander regelmatig uw wachtwoorden: Verander uw wachtwoorden regelmatig, bij voorkeur elke 3 maanden. Dit maakt het moeilijker voor cybercriminelen om toegang te krijgen tot uw accounts als ze een wachtwoord weten te achterhalen.
  5. Vermijd het delen van wachtwoorden: Deel nooit uw wachtwoorden met anderen en vraag ook nooit om iemands wachtwoord.

Door deze stappen te volgen, kunt u er zeker van zijn dat uw wachtwoorden veilig zijn en uw accounts beter beschermd zijn tegen cyberaanvallen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: