Zoek
Sluit dit zoekvak.

Datalek bij PharMerica: Meer dan 5 Miljoen Patiënten Getroffen

Inleiding

PharMerica, een Amerikaanse aanbieder van farmaceutische oplossingen voor langdurige zorg, heeft onlangs een datalek gemeld dat meer dan 5,81 miljoen patiënten heeft getroffen. Hun gegevens werden tijdens een cyberaanval in maart toegankelijk gemaakt en gestolen.

Details van de Aanval

Op 14 maart merkte PharMerica “verdachte activiteit” op in haar netwerk. Het bedrijf werkte aan de beveiliging van haar systemen en startte een onderzoek met steun van cybersecurity adviseurs. Het lek werd op 12 mei gemeld aan het kantoor van de procureur-generaal van Maine.

Impact op Patiënten

De getroffen patiënten zijn op de hoogte gebracht dat hun gegevens tijdens de cyberaanval zijn geraadpleegd en gestolen. Het bedrijf heeft nog niet gespecificeerd welke soorten persoonlijke informatie zijn blootgesteld, maar dergelijke aanvallen kunnen vaak leiden tot de diefstal van gevoelige informatie zoals namen, contactgegevens, medische gegevens en meer.

Reactie van PharMerica

PharMerica heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de aard van het datalek of de maatregelen die ze hebben genomen om de getroffen patiënten te beschermen. Het is essentieel dat bedrijven die met gevoelige patiëntinformatie werken, sterke cybersecurity maatregelen implementeren om de kans op dergelijke inbreuken te minimaliseren.

Conclusie

Dit incident onderstreept het groeiende belang van robuuste cybersecurity maatregelen, met name voor bedrijven die gevoelige gezondheidsinformatie beheren. Het is een herinnering aan alle organisaties dat ze altijd alert moeten zijn op mogelijke cyberdreigingen en proactieve maatregelen moeten nemen om hun netwerken en de gegevens van hun klanten te beschermen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.