Search
Close this search box.

China lanceert nieuw cyberverdedigingsplan voor industriële netwerken

Deze week heeft het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) van China een nieuwe strategie uitgebracht om de gegevensbeveiliging binnen de nationale industriële sector te verbeteren.

Het doel van het plan is om tegen het einde van 2026 “belangrijke risico’s” voor bedreigingen voor de industriële sector te beperken met de implementatie van beschermende maatregelen die zullen worden toegepast op meer dan 45.000 bedrijven in die sector.

Daarnaast streeft het ministerie ernaar om 30.000 trainingssessies over gegevensbeveiliging te voltooien en 5.000 personen toe te voegen aan het vakgebied van cybersecurity.

“In reactie op frequente risicoscenario’s zoals ransomware-aanvallen, kwetsbaarheid achterdeuren, illegale activiteiten door personeel, en ongecontroleerde externe bediening en onderhoud, zullen we risicozelfonderzoek en zelfcorrectie versterken, en precieze beheer- en beschermingsmaatregelen aannemen,” plaatste het MIIT op haar website.

De nieuwe cyberverdedigingsplannen van China komen in de nasleep van toenemende scepsis over hacking en cyberaanvallen van buitenlandse landen via buitenlands gemaakte hardware en software, volgens een rapport van Reuters.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.