Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe het voorkomen van phishing-aanvallen via e-mail en social engineering.

Phishing-aanvallen via e-mail en social engineering zijn een veelvoorkomende manier waarop cybercriminelen proberen om gevoelige informatie te stelen of toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken. Phishing-aanvallen zijn gericht op het verleiden van gebruikers om op een link of bijlage te klikken die naar een kwaadaardige website of malware leidt.

Om zich te beschermen tegen phishing-aanvallen, kunnen bedrijven een aantal maatregelen nemen:

  1. Opleiden van medewerkers: Medewerkers opleiden over hoe ze phishing-e-mails kunnen herkennen en hoe ze ermee om moeten gaan is een belangrijke stap om de kans op slachtoffers van phishing-aanvallen te verkleinen
  2. Beveiligingssoftware gebruiken: Microsoft Defender for Endpoint is een beveiligingssoftware die phishing-aanvallen kan detecteren en blokkeren voordat deze de medewerker bereiken.
  3. Automatische e-mailfiltering: Door het gebruik van automatische e-mailfiltering kunnen bedrijven e-mails die als phishing worden geclassificeerd automatisch laten blokkeren voordat deze de medewerkers bereiken
  4. Multifactor authentificatie: Multifactor authentificatie is een manier om gebruikers te verifiëren met behulp van een combinatie van meerdere methoden, zoals een wachtwoord in combinatie met een mobiele telefoon of biometrische authenticatie. Dit is een extra beveiligingslaag die de kans op succesvolle phishing-aanvallen verkleint doordat het hackers moeilijker maakt om toegang te krijgen.
  5. Overeenkomst met Cloud Service Provider: Bedrijven moeten zich ervan verzekeren dat hun Cloud Service Provider een Phishing protection service biedt die de inkomende emails filtert voordat deze bij de gebruikers terecht komt.

Het is belangrijk op te merken dat deze maatregelen niet 100% bescherming bieden tegen phishing aanvallen. Echter, door deze stappen te nemen en regelmatig te controleren, kunnen bedrijven de kans op succesvolle phishing-aanvallen aanzienlijk verminderen en hun IT-omgeving beter beveiligen tegen cyberdreigingen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.