Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het verbeteren van het wachtwoordbeleid om toegang tot bedrijfsgegevens te beveiligen

Een sterk wachtwoordbeleid is een belangrijke stap die bedrijven kunnen nemen om zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Een sterk wachtwoordbeleid helpt om te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot bedrijfsgegevens door wachtwoorden te cracken of te raden.

Er zijn een aantal stappen die bedrijven kunnen nemen om hun wachtwoordbeleid te versterken. Hieronder een aantal belangrijke aanbevelingen:

  1. Het gebruik van lange wachtwoorden, bij voorkeur met een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. Wij raden altijd aan om wachtwoord zinnen te maken, bijvoorbeeld: Ikgaopw0ensdagboodschappendoen1!(
  2. Het verplichten van regelmatig wachtwoorden te veranderen, bijvoorbeeld elke 90 dagen.
  3. Het verbieden van het gebruik van gemakkelijk te raden wachtwoorden, zoals “welkom01” of “qwerty”.
  4. Het gebruik van tweestapsverificatie, waarbij een gebruiker naast een wachtwoord ook een andere vorm van verificatie moet gebruiken, zoals een verificatiecode die naar een mobiele telefoon gestuurd wordt.
  5. Het gebruik van een wachtwoord manager, een tool die wachtwoorden op een veilige manier opslaat en autofill inlogschermen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een sterk wachtwoordbeleid niet alleen van toepassing is op medewerkers, maar ook op systemen, servers en toepassingen. Bijvoorbeeld, de wachtwoorden voor servers en andere systemen moeten ook sterk zijn, regelmatig veranderd worden en tweestapsverificatie gebruiken.

Een sterk wachtwoordbeleid helpt om de toegang tot bedrijfsgegevens te beveiligen en te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot bedrijfsgegevens door wachtwoorden te cracken of te raden. Door deze stappen te nemen, kunnen bedrijven hun risico op een cyberaanval verminderen en hun gegevens beter beschermen tegen cybercriminelen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.