Het verbeteren van het wachtwoordbeleid om toegang tot bedrijfsgegevens te beveiligen

Een sterk wachtwoordbeleid is een belangrijke stap die bedrijven kunnen nemen om zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Een sterk wachtwoordbeleid helpt om te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot bedrijfsgegevens door wachtwoorden te cracken of te raden.

Er zijn een aantal stappen die bedrijven kunnen nemen om hun wachtwoordbeleid te versterken. Hieronder een aantal belangrijke aanbevelingen:

  1. Het gebruik van lange wachtwoorden, bij voorkeur met een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. Wij raden altijd aan om wachtwoord zinnen te maken, bijvoorbeeld: Ikgaopw0ensdagboodschappendoen1!(
  2. Het verplichten van regelmatig wachtwoorden te veranderen, bijvoorbeeld elke 90 dagen.
  3. Het verbieden van het gebruik van gemakkelijk te raden wachtwoorden, zoals “welkom01” of “qwerty”.
  4. Het gebruik van tweestapsverificatie, waarbij een gebruiker naast een wachtwoord ook een andere vorm van verificatie moet gebruiken, zoals een verificatiecode die naar een mobiele telefoon gestuurd wordt.
  5. Het gebruik van een wachtwoord manager, een tool die wachtwoorden op een veilige manier opslaat en autofill inlogschermen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een sterk wachtwoordbeleid niet alleen van toepassing is op medewerkers, maar ook op systemen, servers en toepassingen. Bijvoorbeeld, de wachtwoorden voor servers en andere systemen moeten ook sterk zijn, regelmatig veranderd worden en tweestapsverificatie gebruiken.

Een sterk wachtwoordbeleid helpt om de toegang tot bedrijfsgegevens te beveiligen en te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot bedrijfsgegevens door wachtwoorden te cracken of te raden. Door deze stappen te nemen, kunnen bedrijven hun risico op een cyberaanval verminderen en hun gegevens beter beschermen tegen cybercriminelen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: