Het gebruik van cloud computing en hoe bedrijven hun data veilig kunnen opslaan en delen in de cloud.

Cloud computing is een technologie die steeds meer wordt gebruikt door bedrijven. Met cloud computing kunnen bedrijven hun data opslaan en delen via internet in plaats van op eigen servers of harde schijven. Hoewel cloud computing veel voordelen biedt, zoals een grotere flexibiliteit en kostenefficiëntie, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de data veilig is wanneer deze in de cloud wordt opgeslagen en gedeeld.

Er zijn een aantal manieren waarop bedrijven hun data veilig kunnen opslaan en delen in de cloud:

  1. Encryptie: Door gegevens te encrypteren (of versleutelen) voordat deze worden opgeslagen of verzonden via de cloud, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat de gegevens onleesbaar zijn voor onbevoegde gebruikers.
  2. Beperkte toegang: Bedrijven kunnen ervoor zorgen dat alleen bevoegde gebruikers toegang hebben tot de cloudgegevens. Hierdoor kan onbevoegde toegang worden beperkt.
  3. Back-up en disaster recovery: Bedrijven kunnen ervoor zorgen dat hun cloudgegevens regelmatig worden geback-upt zodat deze kunnen worden hersteld in geval van een dataverlies of systeemuitval.
  4. Overeenkomsten met Cloud Service Provider: Voordat bedrijven hun data opslaan of delen via de cloud, is het belangrijk dat zij duidelijke afspraken maken met hun cloud service provider over de beveiliging en bescherming van hun gegevens

Het is belangrijk om te benadrukken dat cyber security een continue proces is en dat bedrijven regelmatig hun beveiligingsmaatregelen moeten evalueren en bijwerken om hun gegevens veilig te houden. Door deze stappen te nemen, kunnen bedrijven hun data veilig opslaan en delen via de cloud.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: