Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe te beginnen met cyber security: Voor bedrijven die nog niet bekend zijn met cyber security

Als u net begint met cyber security, kan het soms overweldigend zijn om te weten wat u moet doen om uw bedrijf te beschermen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om te beginnen:

 1. Stel een beleid op: Het is belangrijk om een duidelijk beleid op te stellen voor cyber security, dat specificeert hoe uw bedrijf omgaat met cyberbeveiliging. Dit kan helpen om medewerkers te informeren over hun verantwoordelijkheden en om ervoor te zorgen dat u voldoet aan alle relevante wetten en voorschriften.
 2. Installeer beveiligingssoftware: Beveiligingssoftware kan helpen om uw bedrijf te beschermen tegen malware en andere cyberdreigingen. Zoek naar software met goede beoordelingen en zorg ervoor dat u regelmatig updates installeert om beveiligingslekken te voorkomen.
 3. Opleid medewerkers: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat medewerkers op de hoogte zijn van de laatste beveiligingstrends en weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen phishing-e-mails en andere cyberdreigingen. Zoek naar opleidingsmogelijkheden voor medewerkers en zorg ervoor dat ze regelmatig opgefrist worden op dit gebied.
 4. Implementeer goede authenticatie- en autorisatieprocedures: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alleen bevoegde gebruikers toegang hebben tot bepaalde gegevens of systemen. Dit kan worden gedaan door het gebruik van sterk wachtwoordbeleid, tweefactorauthenticatie en het beperken van toegang tot bepaalde gebieden van het netwerk.
 5. Maak gebruik van cloud- en beveiligingsoplossingen: Er zijn verschillende cloud- en beveiligingsoplossingen beschikbaar die kunnen helpen om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Zoek naar oplossingen die aansluiten bij de behoeften van uw bedrijf en zorg ervoor dat u regelmatig updates installeert om beveiligingslekken te voorkomen.
 6. Maak gebruik van het principe van “minimale toegang”: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat medewerkers alleen toegang hebben tot de gegevens en systemen die ze nodig hebben om hun werk te doen. Dit kan helpen om het risico op data breaches te verkleinen.
 7. Maak gebruik van beveiligde verbindingen: Zorg ervoor dat u gebruikmaakt van beveiligde verbindingen, zoals virtuele privénetwerken (VPN’s), wanneer u op afstand werkt of wanneer u toegang heeft tot gevoelige gegevens. Dit kan helpen om uw gegevens te beschermen tegen afluisteren of vervalsing.
 8. Maak regelmatig back-ups: Het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken van uw gegevens, zodat u deze kunt herstellen als ze verloren gaan door een data breach of andere calamiteit. Zorg ervoor dat u back-ups op verschillende locaties opslaat, zodat u ze altijd kunt herstellen.

  In samenvatting zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om te beginnen met cyber security. Deze stappen omvatten het opstellen van een beleid, het installeren van beveiligingssoftware, het opleiden van medewerkers, het implementeren van goede authenticatie- en autorisatieprocedures, het gebruik van cloud- en beveiligingsoplossingen, het toepassen van het principe van “minimale toegang” en het maken van regelmatig back-ups. Door deze stappen te volgen, kunt u uw bedrijf beschermen tegen cyberdreigingen en de gevolgen van een data breach beperken.

  Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

  Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.