Hoe bedrijven het risico op een data-inbreuk kunnen minimaliseren met behulp van firewalls en encryptie.

Firewalls en encryptie zijn twee belangrijke hulpmiddelen die bedrijven kunnen gebruiken om zich te beschermen tegen cyberaanvallen.

Een firewall is een soort “muur” die tussen een bedrijfsnetwerk en het internet staat. De firewall controleert alle inkomende en uitgaande verkeer en blokkeert verkeer dat niet voldoet aan bepaalde regels. Hierdoor kan een firewall helpen om ongeoorloofde toegang tot het bedrijfsnetwerk te voorkomen.

Encryptie is een techniek waarmee gegevens onleesbaar gemaakt kunnen worden voor personen die deze niet mogen zien. Hierdoor wordt het voor cybercriminelen moeilijker gemaakt om belangrijke gegevens te stelen als ze toegang krijgen tot een bedrijfsnetwerk.

Bedrijven kunnen deze technieken gebruiken om hun gegevens beter te beschermen. Bijvoorbeeld, bedrijven kunnen ervoor zorgen dat hun bedrijfsgegevens zijn versleuteld voordat deze worden opgeslagen of verzonden via het internet. Op deze manier, zelfs als cybercriminelen in staat zijn om gegevens te stelen, zijn deze gegevens onleesbaar en onbruikbaar voor hen.

Daarnaast, door een firewall te gebruiken kunnen bedrijven ervoor zorgen dat alleen verkeer dat voldoet aan bepaalde regels hun netwerk kan binnentreden. Hierdoor kunnen ze ongeoorloofde toegang tot hun netwerk tegengaan.

Het gebruik van firewalls en encryptie zijn effectieve manieren om de gegevens van uw bedrijf te beschermen tegen cybercrime. Door deze technieken te gebruiken, kunnen bedrijven hun risico op een data-inbreuk minimaliseren en hun gegevens beter beschermen tegen cybercriminelen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: