Hoe aanvallers/hackers te werk gaan

Er zijn veel verschillende manieren waarop aanvallers te werk gaan om toegang te krijgen tot computers of netwerken. Sommige van de meest voorkomende methoden zijn:

  1. Phishing: Dit is een vorm van social engineering waarbij aanvallers proberen gebruikers te overtuigen om op een kwaadaardige link te klikken of om in te loggen op een nepwebsite. Dit kan worden gedaan door middel van phishing-e-mails, die eruit zien als legitieme e-mails van vertrouwde afzenders.
  2. Malware: Aanvallers kunnen malware gebruiken om onopgemerkt toegang te krijgen tot een systeem of om zichzelf te verbergen. Er zijn verschillende soorten malware, zoals virussen, worms, trojans en ransomware.
  3. SQL-injectie: Dit is een techniek waarbij aanvallers proberen om ongeldige SQL-code in te voeren in een database, wat kan leiden tot toegang tot gevoelige gegevens.
  4. Cross-Site Scripting (XSS): Dit is een techniek waarbij aanvallers proberen om ongeldige HTML- of JavaScript-code in te voeren in een website, wat kan leiden tot toegang tot gevoelige gegevens.
  5. Man-in-the-middle-aanval: Dit is een techniek waarbij aanvallers proberen om zichzelf tussen twee partijen te plaatsen, zodat ze informatie kunnen afluisteren of vervalsen.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe aanvallers te werk gaan, omdat dit kan helpen om bedrijven te overtuigen om proactief te werk te gaan om zich te beschermen. Door te laten zien hoe geraffineerd en geavanceerd sommige aanvallen kunnen zijn, kan worden aangetoond hoe belangrijk het is om goede beveiligingsmaatregelen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld helpen door middel van het gebruik van beveiligingssoftware, het trainen van medewerkers om te herkennen van phishing-e-mails en het implementeren van goede authenticatie- en autorisatieprocedures. Het is ook belangrijk om regelmatig te scannen op malware en om regelmatig software te updaten om beveiligingslekken te voorkomen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: