Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Realiteit en Uitdagingen van Kunstmatige Intelligentie: Een Kritische Kijk

In de huidige digitale samenleving blijft kunstmatige intelligentie (AI) een onderwerp van intense discussie en speculatie. Hoewel de beloften van AI-technologieën onmiskenbaar zijn, zijn er ook toenemende zorgen over de gevolgen van het overwaarderen van de huidige capaciteiten van AI.

Een recente brief van Garey Johnson, gepubliceerd in de East Bay Times, benadrukt dit probleem. Johnson uit zijn zorgen over de uitdagingen die het creëren van verantwoorde AI-producten met zich meebrengt, een onderwerp dat we nog maar net beginnen te begrijpen.

Het boek “Rebooting AI” van Gary Marcus en Ernest Davis wordt aangehaald als een waardevolle bron voor het begrijpen van zowel de beloften als de uitdagingen van AI-technologieën. Toch wijst Johnson op een belangrijke kortetermijnuitdaging: de neiging om de mogelijkheden van de huidige AI te overschatten.

Dit wordt duidelijk wanneer mensen bijvoorbeeld medisch advies krijgen van een AI-chatbot en aannemen dat dit het beste advies is, of hun Tesla’s “Full Self-Driving” modus vertrouwen om veiliger te rijden dan een menselijke bestuurder. Deze keuzes zijn volgens Johnson niet de beste en hij benadrukt dat onze onderwijs- en regelgevingsmechanismen hiermee gelijke tred moeten houden.

Het is duidelijk dat terwijl we de voordelen van AI-technologieën blijven verkennen, we ook voorzichtig moeten zijn met het overschatten van hun huidige mogelijkheden. Bovendien moeten we waakzaam blijven en ervoor zorgen dat onze onderwijs- en regelgevingssystemen adequaat zijn om te reageren op deze snel evoluerende technologieën.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.